2012-01-14

Dalig uppdatering

Helt enkelt. Tiden bara gar. Sa senaste uppdateringen var i, ohhh... i Bikaner var det va? Jo, sa var det nog. Men Indien ar nu ett avslutat kapitel!
.
Vi overlevde kamelsafarit med ett slang av traningsvark som enda foljande besvar. Trevligt var det. Sammy dopte genast sin stiliga, lite aldre kamelherre till Lord Graham Nelson. Passande passande. Hamnade sjalv pa en lite lynning, hoppig kamelpojk med listig uppsyn som fick heta Sheldon, pa grund av den skrammande likheten mellan kamelen i fraga och Sheldon fran tv-serien The Big Bang Theory. Bildbevis kommer senare! 
.
Sedan akte vi till New Delhi, som inte alls var sa illa som alla sager. Det var helt okej, den mest moderna, indiska storstad vi satt vara svenska fotter i. Dessutom hade dem en eminent Metro som man kunde ta nastintill precis var man an behagade. Utmarkt. 
.
Dock anlande den 7 januari och vi sa farval till kaoset, kulturen och allt annat oerhort, fantastiskt och fruktansvart som Indien ar. Nojda med var vistelse, men redo att aka vidare. Vi bestamde oss for att sammanfatta Indien och var vistelse med tre ord, vilket blev foljande: Skratt, frustration och kaos. Och dem kanns valdigt korrekta. 
.
Sa anlande vi till Kuala Lumpur i Malaysia. Vi stotte pa ett gang tjejer fran Faroarna av alla stallen, som av en handelse hade bokat samma hostel som oss - topp! Speciellt som vi anlande runt midnatt och da kunde dela en taxi till Chinatown dar detta lag. 

Kuala Lumpur var toppen. Utover det nagot negativt klingande namnet (kan inte lata bli att tycka att det later som en typ av otrevlig akomma) bjods det pa en valdigt haftig storstad. Och den var ren. Ren som vi inte sett sen vi akte fran Sverige i stadsvag. Otroligt. Och staden var skon i sig. Malayisa ar skont, manniskor ar avslappnade och vanliga. Det ar schysst, helt enkelt. 
.
Fran Kuala Lumpur akte vi till Melaka, aningen soderut fran KL. Att aka buss i Malaysia... ar FANTASTISKT. Vi akte till busstationen, hittade en kassa, dar en man som kunde engelska hjalpte oss med inforskaffande av biljetter (till ett arligt pris!). Vi hittade avgangsplatsen med en gang, tog det lugnt, sen rullade bussen in. En fin buss. En ren buss. Sann magi. Och den avgick i tid, vi kom fram i tid. Tog en stadsbuss, som var latt och hitta. Folk gav oss vagbeskrivningar som stamde, och ingen ledde in oss i deras fabrors smyckesshopp - vilken grej! Sa enkelt, sa praktiskt... Vilken skillnad. 
.
Melaka var mysigt som attans. Aven dar slog vi oss ner i Chinatown, och av en ren handelse sammanfoll vart besok med Kinesiskt nyar. Sa for tredje gangen pa tre manader firades det nyar. Ett skont gang bodde pa vart hostel och agaren var sa engagerad som man nagonsin kan be om. Super. Vi fick aven uppleva nagra maktiga skyfall, da det ar regnsasong. Harligt! 
.
I morse tog vi, i sallskap av tre grabbar fran samma hostel, bussen till Singapore, dar jag i detta nu sitter pa vart hostel. Sa en efterlangtad dusch vantar, och darefter ska vi se vad denna dyra och rena stad har att bjuda pa! 
.
Klart slut

3 kommentarer:

  1. Det är skönt at höra att ni mår bra och har det så bra som du skriver. Hoppas att allt annat på er tripp blir lika bra. Å så klart grattis, ett refaldigt skånskt och en fanfar.

    SvaraRadera
  2. Blubb blubb alltid så nice att läsa din fina skrift
    tom en dyslektiker som jag uppskattar din fagra
    Blogg:)

    SvaraRadera
  3. Tycker ni är duktiga på att uppdatera, måste jag säga! Så kul att läsa om vad ni pysslar med :)

    SvaraRadera