2011-09-25

Sri Lanka, Kandy, flykten fran Colombo och nya aventyr

Tjenahej! 
.
Da sitter man har och forsoker knapa ihop nagat igen. Jo, ser ni, vi flydde fran Colombo. Ja, flykt ar ett onodigt dramatiskt ord, men ibland ar det fint att overdriva en smula. Iallafall i ordvag. 
.
Vi valde att bara stanna en natt i Colombo. Den staden var... kaos. Och det var inte vi som gjorde kaos med Colombo, Colombo gjorde kaos med oss. Och allt annat som kommer i dess vag. Klart vart ett besok, men det rakte liksom med den dagen vi fick dar. Vi hann med att se oss omkring, ga i nagra kvarter dar vi bodde och aven i tva andra stadsdelar, och sedan tog vi vart pick och pack och drog till centralstationen for att ta oss vidare mot Kandy. Kandy ligger mer inat landet och ar lite lugnare, helt enkelt. Mer natur och man kan ga langs trottoarerna utan att folk plojer over en med ett paraply (jo, det har hant. Ratt smartsamt faktiskt. Tur att man ar viking).
.
Lite lustigt var det nar vi var vid centralstationen. Vi hade cirka 2,5 h att fordriva och vandrade lite fram och tillbaka i narheten av centralen efter att ha dumpat vara storre vaskor pa ett stalle dar (dar de for ovrigt glomde att ta betalt for var forvarning - bingo eller vad? Sparade in den hutlosa summan 110 rupies aka kanske sju spann pa det! Yep, ar man backpacker sa ar man). Naja, vi gick in pa ett stalle for att kaka. Ris, curry, linser och bonor blev det. Good stuff. Eller, bonor trodde jag. Sa jag krangde bona efter bona och propsade pa att Sammy minsann borde ta sig en tugga med, de var ju mycket mjukare och mer lattatna an vanliga bonor. Sa hon foljde mitt rad och konstaterade att "bonorna" var vitloksklyftor. Andedrakten var nog inte pa topp den tagresan. 
.
Tagresan gick upp och ner. Bokstavligt talat. Lite som en bergochdalbana alternativt en nattklubb. Det liksom gungade lite, upp, ner, upp, ner, sedan ibland blev det mer som hopp. Och med jamna och ojamna mellanrum ryckte det till i sidled och hela taget skakade till. Typ shakade. 
.
Omgivningarna vi luffade igenom var valdigt vackra. Det ar bergigt haromkring och fonsterna stod pa vid gavel sa det flaktade skont hela tiden. Solen gick ner och himeln blev lila och rosa. Inte illa. Dorrarna stod ocksa oppna for den delen, upptackte jag nar jag gick ur kabinen. Hela tagfarden. Lite spanning i vardagen sadar!
.
Nu ska vi upptacka Kandy! Vi har siktat en stor, vit Buddah-staty uppat ett berg, sa vi funderar pa att se om vi kan ta oss dit. Det skall ocksa finnas ett botanisk tradgard samt ett tempel i narheten. 
.
Kramar till er i hemlandet!

4 kommentarer:

  1. Det gjorde Ni rätt i! I Kandy finns ett tempel och en saluhall också. Det ska bli jättespännande att se vad Ni gör där. Stor nostalgi för Dina gamla föräldrar... Pussar och kramar till Er båda

    SvaraRadera
  2. Hahahahahahaha! Åh! Vitlök! Kämpa på Cajsa, jag har hört att det är bra att skydda sig mot de där Sri Lankiska vampyrerna.

    SvaraRadera
  3. Spännande inledning på äventyret. Beträffande vitlöken så tror jag att du är i gott sällskap, det finns nog dom som käkar vitlök som godis där.

    SvaraRadera