2011-11-02

This is India

Idag packade jag och Samantha vara vaskor for att ta taget till Calcutta. Kl 10 skulle det bara av. En del biljettstrul har sysselsatt oss de senaste dagarna, for att inte tala om forsett oss med en orimlig dos standig nervositet over huruvida vi skulle komma ivag eller ej. Men, sa kom bekraftelsen, Calcutta nasta. Trodde vi

Sa vi tog som sagt vart pick och pack, sade adjo till Akankshas lagenhet och korde till stationen. A sprang in forst for att checka om taget var forsenat. Tja jo lite, det var forsenat till... kl 16. Jahapp, bara att skratta at det och ta sig hem igen, fa i sig en kopp kaffe och lite frulle. Manniska igen!

Pa vagen tillbaka korde vi forbi en reklamposter som fick en annan att tappa hakan. Fokuset var portrattfoto, som skulle fixas i affaren i fraga. Och hur marknasfor man sig da inte battre an genom foljande: 

If you are beautiful, we'll capture your beauty. 
If you are not, we will make you beautiful. 

Men tja, politiskt korrekt ar ju overskattat. Eller, hur var det nu? 

Sitter nu och chillar pa A's sang, Sam sussar annu, lyckligt ovetande om faktumet att taget forsenats ytterligare 2,5 timmar. Sa - 18.30 kommer vi ivag! Kanske. Vi far se, helt enkelt.

Det har ar Indien i ett notskal, onekligen. Men anda kan man inte lata bli att foralska sig i all denna galenskap. Och inte minst, dra lite lardom. Nasta gang taget till Karlskrona blir fordrojt 30 minuter, ska jag lugnt luta mig tillbaka och minnas de upplevelser vi fatt har. Jag ska lugnt och sansat fraga tagvarden om vi blir mer forsenade. Da kommer denne eller denna svara mig, ett inte bara relativt korrekt svar, utan aven pa ett sprak jag forstar! Inte illa, inte illa alls.

Ps. Taget har avgatt fran Mumbai, sa medan vi sitter har och chillar i en lagenhet med AC ar taget vi skall med igang sedan en massa timmar och fyllt med folk som underhaller sig med varldens-langsta-tagfard. Sa trots allt en dos tur i allt. Hellre har an dar, liksom. 

Ps igen. Och ja, stackars dem.

1 kommentar:

  1. Men Oj SJ framstår ju sjujt punktliga jämfört med dethär! Hoppas tåget komtill sist! Är helt spänd på att höra om Calcutta!

    SvaraRadera