2011-10-12

Angaende en liten reflektion over den forandrade vardagen

En positiv aspekt av att rora sig runt pa detta rotlosa vis ar att man lar sig att uppskatta de sma sakerna man tidigare tagit forgivet. Klichee, naturligtvis, men inte mindre sant for det. 
.
Som da vi fick tillbaka vara klader efter att ha unnat oss att lamna in dem pa tvatt i Cochin. De var maskintvattade och torktumlade. Rena och vackra fick vi tillbaka dem. Valdoftande. Total lycka.
.

Vi steg av bussen i Mysore och efter att ha funnit ett hyfsat boende gick vi en runda i stan. De hade trottoarer. Hela, och i manga fall breda, trottoarer. Utan hal och glapp var de utplacerade. En frojd for ogat. 
.
Da man skall slanga nagot och finner en soptunna. Da man ser lokalbefolkningen anvanda soptunnan. Ovanligt, och ack, sa fortjusande. En del av mig smalter av bara tanken. 
.
Nar man kan befinna sig pa ett tempelomrade, strova omkring och endast bli ombedd att fotograferas med folks barn och barnbarn en eller ett par ganger. Da kanner man sig fri, och sjalvstandig. 
.
Nar stromavbrotten endast varar i nagra minuter, och man rofyllt kan fortsatta sin lasning utan 15 minuters uppehall. 
.
Da man bokar en biljett och personen i luckan forstar vad man sager, bokar ratt dag och tid och dessutom ler mot en. Da fylls varlden av ett framgangens ljus. 
.
Vad kan man saga. Jag alskar att resa. 

1 kommentar:

  1. Ja, "man ska ju vara glad för det lilla", som flickan sa.
    Vi tar nog alldeles för mycket för givet utan att fundera över det. Perspektiv på tillvaron är bra. Vilka perspektiv ni får.

    SvaraRadera