2011-10-11

Nu i vantans tider...

Och nej, inte ar det jul inte. Det ar vantan pa en buss (jisses vad vi aker runt alltsa) som kommer att ta oss norrut, till en liten stad med namnet Mysore. 11 harliga timmar kommer att spenderas pa denna buss. Dock skall det visst vara volvo, enligt damen i reserveringsluckan, sa nog badar det val gott? Som sagt, 11 timmar, fick vi hora. Sa vi raknar med minst 12. 
.
De senaste dagarna har vi da hangt i Cochin. Omradet vi bor i heter Ernakulam och ar mer storstadsaktigt an den andra "halvan" av stan med namnet Fort Cochin. Vi tog oss dock over till Fort Cochin med farja (farja ar nog att ta i egentligen, men bygget flot iallafall och rorde sig framat). Dar var vi lite historiska och duktiga och besokte hamnen dar de anvander sig av en speciell fisketeknik dar man brukar sakallade chinese fishing nets (forsta bilden). Vi fick se dem fiska vilket onekligen var en haftig upplevelse! Vi besokte aven ett fort som en gang tillhort ett gang, vid tillfallet, erovringsglada hollandare samt sag en tjusig lite synagoga som lag i de judiska kvarteren, som sa rattframt kallas "jew town".
.
Dagen darpa blev det batutflykt. Klockan atta bar det av i en liten silverfargad bil som senare byttes mot en minibuss. Ett gang bestande av ett syskonpar fran Malaysia, en typisk britt i 30-arsaldern (som trots 2 veckor i Indien inte ens byggt upp ens starten av en solbranna) och ett foralskat gulligt par fran Italien i medelaldern, mer eller mindre helt utan engelskakunskaper. Vi fick aka en traditionell husbat, som ser ut som en bikupa och serverades efter nagra timmar lunch pa baten, vilket smakade excellent. Sedan bytte vi bat och tog oss in pa lite mer smaslingriga, mindre vattendrag. Var i extas efter turen da jag lyckats se inte mindre an fyra vattenormar i  vilt tillstand! Sa fruktansvart haftigt! Dock sag vi till att halla alla armar och ben innanfor baten och undvika att hamna i plurret. 
.
Bilderna har under (minus den forsta da) ar fran Kovalam samt fran den utflykt vi gjorde fran Kovalam inat landet (da vi red pa elefanter). Den sista ar pa skolklassen som attackerade oss :) 
.
Oj, nu verkar det som att Sammy lyckats forstora sin dator har bredvid mig. Nu blir nog agarna av internet cafeet glada! Dags att fly. Kram!



2 kommentarer:

  1. Låter ju helt amazing! Gillar Jew town också! :) Puss på er finisar!

    SvaraRadera
  2. SV: Inte Klara, inte den här gången. Klara fick stanna hemma i sista sekunden, men det var med sorg i hjärtat jag plockade ut henne för att göra plats åt mina skor. Kan du tänka dig? Skor! I stället för Klara! Uscha.

    Vilken bok det var? En Anna Jansson. En lite lagom lättläst deckare sådär. Om en snäll läkare som gick i sömnen och mördade en massa trevliga människor. Finfin kvällsunderhållning, åja!

    SvaraRadera