2011-10-01

Tillbaka i Negombo

For en kort liten stund. Efter mycket lokaltrafik i form av buss steg vi av i Negombo igen och tog oss till ett litet hostel belaget vid stranden. Kanske inte det mest fancy (snarare motsatsen), ytterst spartanskt men helt ok. Imorgon blir det tidig uppstigning for att aka till... dududu - Indien!
.
Vi chillade i Matara (alltsa i Polhena om man nu ska vara petnoga) i fyra dagar, for att vara exakt. Dessa dagar fick aven innehalla ett besok i nationalparken Yala dar vi fick se vilda elefanter, radjur med bambi-look, vildsvin, ornar, fargglada faglar i alla storlekar och andra trevligheter. Frackt. Resan dit var dock ratt rejal. Sussade sjalv hela vagen och blev, enligt Sammy som lyckats halla sig vaken, med jamna mellanrum utskrattad av var chaffis. Men men. Valdigt vart det, var i toppskick och utvilad da vi kom fram. Sam sussade for ovrigt en del med, vill bara papeka det. 
Vi hann aven med lite skum kvalitetstid med de dar broderna som agde stallet, da det fortardes arrack, vilket ar en typ av singalesisk whiskey gjord pa kokosnot. Har aldrig ansett att whiskey ar nagat att hanga i granen, och det star jag annu fast vid. Men intressant, var det onekligen. Parallellt med detta pagick en typ av disco pa vart lilla hostel. En liga brittiska damer hade invaderat stallet kvallen fore och dessa hade bestamt sig for att dansa loss pa verandan efter sin middag. Och det gjorde dem, tillsammans med sina nyfunna, singalesiska guider och vanner. 90-talshitsen skralade over omradet och tanterna korde pa for fulla muggar. Minus att medelaldern hojts, sag 50 ar, sa var det skrammande likt ett mellanstadiedisco. Vi fnissade mest at dem. Men det var schysst underhallning, tveklost. 
Nu har vi precis sett pa solnedgangen pa stranden, tagit bilder sa att den inhemska befolkningen foll i skratt och efter detta korta stopp pa ett internetfik blir det nog lite mat och sedan tillbaka och ta igen sig. Sjukt frustrerande for ovrigt, nagon kille i ful skjorta verkar forsoka skota nagon distansdejt i sin webcam tva datorer fran mig och skranar over hela salen pa nagot sprak som skulle kunna liknas vid engelska, men det ar bannemig knappt. Och en dam i raden framfor kor pa for fullt pa singalesiska, vad hander, egentligen?   
Ett sott litet tack med, for de fina kommentarena som trillar in pa det jag lyckats skriva ner. Det varmer minsann, har i varmen :)

1 kommentar:

  1. Det är härligt att läsa om era strapatser. Ni kommer att vara fulla med nya erfarenheter när ni kommer efter denna resa.

    Sköt om er nu och flyg försiktigt imorgon. (Glömde skriva det till Sammy oxå) :-)

    Kram

    SvaraRadera